Nieuws & Persberichten

Bakkerij Fuite behaalt Milieukeur certificaat voor kleinbrood

Bakkerij Fuite uit Apeldoorn brengt dagelijks vele soorten brood aan de man. Onlangs behaalde Fuite het Milieukeur certificaat voor de productie van kleinbrood. “Goed zorgen voor mens en omgeving, dat vinden wij niet meer dan normaal”, zegt Klaas Fuite, Operationeel Directeur bij Fuite.

“Al minstens tien jaar zijn wij bij Fuite bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar op een gegeven moment wil je meer. We wilden kunnen bewijzen dat we volgens duurzamere methodes werken”, vertelt Fuite. “Een medewerkster van een adviesbureau die in 2013 tijdelijk bij ons werkte, zette ons op het spoor van Milieukeur. Eerst hebben we toen bij een deel van onze klanten gepeild of zij behoefte hadden aan producten met dit keurmerk. Dat bleek inderdaad zo te zijn. Vervolgens zijn we gaan uitzoeken aan welke eisen we voor de certificering moesten voldoen. Op verschillende bedrijfsonderdelen bleken we al goed te scoren. Maar dan ben je er nog niet natuurlijk, ook administratief is het behalen van het certificaat een flinke klus.”

Broodproductiebedrijf
Fuite levert brood- en banketproducten aan supermarkten, benzinestations, bedrijfskantines, luchtvaartmaatschappijen en de evenementenmarkt.
Fuite: “Mijn overgrootvader opende ooit een dorpsbakkerij in het Overijsselse IJsselmuiden. Dat was in 1928, zo is het ooit begonnen.” In een kleine negentig jaar tijd is het familiebedrijf uitgegroeid tot een groot broodproductiebedrijf dat louter zakelijke klanten bedient, door heel Europa. Fuite heeft negentig medewerkers in dienst. Dagelijks kan het bedrijf in totaal 50.000 broden en 200.000 stuks kleinbrood produceren.

Vermarkten
Fuite vindt het wel jammer dat het keurmerk zichzelf nog niet ‘terugverdient’. “Klanten houden voorlopig de hand op de knip, ondanks de eerdere behoeftepeilingen”, zegt hij. Tegelijk steekt hij de hand in eigen boezem. “We hebben ook nog nauwelijks iets gedaan aan communicatie en publiciteit over het behalen van het Milieukeur certificaat. We kunnen én willen er zelf ook nog meer mee de boer op.”

We wilden kunnen bewijzen dat we volgens duurzamere methodes werken
Terug naar overzicht