Dat kan haast geen toeval meer zijn: twee van de drie hotels die meedingen naar een Gaia Green Award 2018 zijn gecertificeerd met het EU Ecolabel. De beide hotelmanagers zien de nominatie als een eer en erkenning voor hun inspanningen op duurzaamheidsgebied.
Karel Vandenberghe (Court Garden Den Haag):
“In 2020 willen we volledig klimaatneutraal zijn”
“We zijn heel trots op onze plek in de finale. Het voelt als een erkenning voor het werk dat we doen op duurzaamheidsgebied. Een paar jaar geleden hebben we via een duurzame verbouwing ons pand van een G naar een A+ energielabel gebracht en kort daarna hebben we het EU Ecolabel behaald. Ook onze pas geopende pluktuin is een leuk voorbeeld van ‘vergroening’. Met deze daktuin bieden we onze gasten verse groenten en fruit, terwijl we ook de buurt groener maken en een waterberging hebben aangelegd. En in 2020 willen we volledig klimaatneutraal zijn. De volgende stap is het aanbrengen van zonnepanelen op ons dak. Je ziet het: we blijven doorlopend in beweging op duurzaamheidsgebied. Ik hoop dat de jury dat kan waarderen!”
Maurice Brancart (Stayokay Den Haag):
“Waardering voor onze richting”
“Binnen de Duurzaamheidskring Den Haag wisselen we tips en ervaring op dit gebied uit met andere ondernemers. Via deze kring ben ik uitgenodigd om mee te dingen naar de Gaia Green Award. Dat we nu een van de drie finalisten zijn zie ik als een waardering voor de richting die we zijn ingeslagen. We hebben in de afgelopen jaren heel wat maatregelen genomen om ons bedrijf te verduurzamen; zo dragen we circulaire bedrijfskleding, gemaakt van onze oude kleding en gebruikte petflessen, en bieden we onze gasten de mogelijkheid om hun verblijf CO2-neutraal te maken via een compensatie. Mooi om te zien dat zulke inspanningen nu beloond worden. Zéker ook door het EU Ecolabel certificaat dat wij enige jaren geleden hebben behaald. Ik ben van mening dat je met maatregelen op duurzaamheidsgebied eigenlijk niets fout kunt doen. En het heeft aantrekkingskracht op gelijkgezinde gasten en samenwerkingspartners, waardoor je een duurzaamheids-vliegwiel krijgt.”
OVER DE GAIA GREEN AWARDS
De Gaia Green Awards zijn er voor horecabedrijven die ondernemen met ruime aandacht voor duurzaamheid. De award is een initiatief van verschillende partijen die actief zijn in de horecasector én op het terrein van duurzaam ondernemen. De jury heeft de opdracht om de deelnemers te beoordelen op de aandacht die de ondernemers in het afgelopen jaar hebben besteed aan de inkoop van duurzame producten voor op de menukaart, energiebesparing en communicatie. Daarnaast kijken zij naar innovatiekracht en de maatschappelijke bijdrage van de horecalocatie in de directe omgeving. Op 18 september wordt bekend gemaakt wie de winnaar is. U kunt nog tot 1 september uw stem uitbrengen op de genomineerden via de Gaia website.
“Terug naar overzichtBeide hotelmanagers zien de nominatie als erkenning voor hun inspanningen op duurzaamheidsgebied.”