Nieuws & Persberichten

SMK is Full Member van de Global Ecolabelling Network (GEN)

Deze week is het Full Member certificaat van GEN uitgereikt aan SMK voor Milieukeur en On the way to PlanetProof. Eerder was SMK al een Associate Member. Het doel is om wereldwijd samen te werken met andere ecolabels om zo een grotere impact te maken op verduurzaming.  

Evaluatie voor Full Membership 

Voor het Full Membership van GEN moeten de keurmerken Milieukeur en On the way to PlanetProof voldoen aan de internationale ISO-14024 norm voor ecolabels. Dit biedt zekerheid aan de markt dat het gaat om betrouwbare en ambitieuze keurmerken. Het evaluatieproces is afgerond en nu is het lidmaatschap omgezet naar een Full Membership.

Met het membership zoekt SMK aansluiting om samen te werken met andere ecolabels. Binnen het GEN zijn er veel mogelijkheden voor het uitwisselen van kennis en ‘best practices’. Het lidmaatschap geldt voor de keurmerken Milieukeur en On the way to PlanetProof, deze zijn nu ook gepubliceerd op de website van GEN. Het EU Ecolabel is via de Europese Commissie al aangemeld.

Global Ecolabelling Network (GEN) 

Het Global Ecolabelling Network (GEN) is een non-profitorganisatie van wereldwijde toonaangevende milieukeurorganisaties. GEN werd in 1994 opgericht voor het verbeteren, promoten en ontwikkelen van milieukeurmerken van groene producten en duurzame diensten. GEN-leden hebben de status van onafhankelijk en betrouwbaar keurmerk (Type 1, zoals gespecificeerd in de ISO 14024-norm).

 

Meer informatie 

Terug naar overzicht